0 0
Картофен чипс

Картофен чипс

приготвен във въздушен фритюрник

Cuisine:

Directions

Share

Продукти: 1 или няколко големи картофа, много тънко нарязани, около 400 грама,спрей за готвене от гроздови семена или всеки спрей за високо нагряване, а не зехтин,морска сол

Приготвяне: Използвайте хартиена кърпа, за да подсушите колкото се може повече от влагата на картофените филийки.Напръскайте мрежестата кошница на вашия въздушен фритюрник с масления спрей и поставете картофите на един слой вътре. Ще трябва да правите това на партиди.

Напръскайте картофите с приготвения спрей и поръсете със сол. Включете фритюрника на 200 градуса и гответе, докато краищата на картофите не станат златистокафяви и хрупкави, а вътрешността на картофите все още има някои по-светли цветове, около 10-15 минути, в зависимост от това колко тънки са резените.Извадете чипса от фритюрника и го оставете да изстине за една нощ.

Забележка: може да не готвите картофите, докато станат напълно златистокафяви и хрупкави. Запечени по-леко и оставянето им да изсъхнат през нощта дава перфектни резултати.Опитайте с подправяне на картофените резени с различни аромати преди пържене!

(Visited 2 022 times, 1 visits today)
previous
Хрупкави пилешки хапки с подправка на KFC
next
Чипс от царевична тортиля
  • 2 022 Views
  • 20
  • Serves 4
  • Easy
  • 200

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Хрупкави пилешки хапки с подправка на KFC
next
Чипс от царевична тортиля
error: Alert: Content is protected !!