0 0
Пилешки пуканки

Пилешки пуканки

приготвени във въздушен фритюрник

Кухня:

Упътване

Share

Продукти: 2 парчета пилешки гърди без кожа, 2 супени лъжици брашно, 1 чаена лъжичка чеснова сол, 1 чаша мътеница, 1 чаша трохи панко или галерта,пипер и растително масло

Приготвяне:Смесете брашното и чесновата сол в малка купа. В друга малка купа добавете мътеница. В трета малка купа добавете трохите панко. Поставете трите купи една до друга. Потопете парчетата пиле в брашнената смес,после в мътеницата и накрая в трохите от панко. Потопете всички парчета пиле, като се уверите, че всички страни са покрити. Задайте температура на въздушния фритюрник на 200 градуса. Напръскайте с олио кошницата.Подредете пилешките хапки на един слой, без парчетата да се докосват. За малко по-хрупкаво можете леко да напръскате върховете на пилето със спрей за готвене. Гответе около 8-10 минути в зависимост от размера. Обърнете ги на половината. Гответе всяка партида по същия начин.

ЗАБЕЛЕЖКА: за двойно покритие потопете парчетата в мътеница за втори път и отново в трохите panko. Ако правите двойно покритие, ще ви трябва допълнително мляко и трохи панко. След като парчетата са готови, използвайте щипки, за да ги извадите и ги поставете върху чиния, покрита с хартиена кърпа Сервирайте топли с любимия си сос за потапяне.

(Visited 1 206 times, 1 visits today)
предишни
Сос Ремулада
следващи
Вкусна треска
  • 1 206 Видяно
  • 35
  • порции 4
  • Easy
  • 200

Споделете го във вашата социална мрежа:

Или можете просто да копирате и споделите този URL адрес

Запиши тази рецепта

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

предишни
Сос Ремулада
следващи
Вкусна треска