0 0
Пиле с лимонов пипер

Пиле с лимонов пипер

приготвенo във въздушен фритюрник

Упътване

Share

Продукти: 500гр. пилешки гърди, обезкостени, нарязани на кубчета, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. зехтин, 2 ч.л. пипер на прах, 1 ч.л. чесън смлян, 1 ч.л. сол.

Приготвяне: Мариновайте пилешките кубчета в лимоновия сок, смляния пипер, чесън и сол и разбъркайте добре. Добавете 2 с.л. зехтин към маринатата. Може да направите мариноването и в торба с цип. Оставете го да се маринова за час, така че вкусовете да се напоят. Можете да го оставите и през нощта. Загрейте въздушния фритюрник на 180 градуса за 3 минути. Подредете парчетата мариновано пиле в кошницата на въздушния фритюрник след намазване с четка или леко напръскване с мазнина. Пържете на въздух за около 10-12 минути при 180 градуса, докато пилето се приготви добре и соковете се избистрят. Времето ще бъде повече, ако използвате цели гърди. Може да използвате термометър за готвене, за да проверите температурата на най-дебелото парче да бъде 74 градуса, за да сте сигурни,че е готово. Не препичайте пилето. Ще откриете, че пилето става хубаво и хрупкаво отвън, а вътре е влажно и сочно. Сервирайте го горещо с ориз, тестени изделия или пюре от картофи и сотирани зеленчуци.

Забележка: Мариноването на пилето поне час го прави сочно и ароматно.Тази рецепта е хубава и пиперлива. Можете да намалите количеството на използвания пипер според вашия вкус. Добавянето на чесън към това пиле наистина повишава неговия остър вкус. Но можете да пропуснете чесъна, ако желаете. Може да използвате цели пилешки гърди без кости или пилешки бутчета.Извадете пилето веднага след пърженето на въздух, за да не се препече и да стане сухо.  Може да обърнете месото по средата на готвенето.

(Visited 340 times, 1 visits today)
предишни
Пилешки хапки
следващи
Панирани гъби
  • 340 Видяно
  • 72
  • порции 4
  • Medium
  • 180

Споделете го във вашата социална мрежа:

Или можете просто да копирате и споделите този URL адрес

Запиши тази рецепта

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

предишни
Пилешки хапки
следващи
Панирани гъби